Pizza heb je in allerlei soorten en maten, je kunt dan ook niet genoeg beleg ideeën hebben. Dit is er een die je waarschijnlijk niet snel bij een pizzeria voorbij ziet komen.
Vorig jaar maakte ik deze pizza met pompoen al eens, maar toe vergat ik de foto (en was ik nog niet helemaal tevreden). Gelukkig had ik het recept wel opgeschreven, zodat ik deze nogmaals kon maken. Een paar weken geleden maakte ik hem nog eens, maar ik veranderde wel het een en ander aan het recept. Zodat hij nog lekkerder was dan vorig jaar, althans ik vond hem vorig jaar ook al lekker. Luke vond het toen nog wat tegenvallen, van hem hoefde ik het niet nog eens te maken, doe maar een gewone pizza zei hij. Heeft hij even pech met een vrouw die van experimenteren in de keuken houdt 😉 Dit jaar was dat wel anders hij vond hem ontzettend lekker, daarom wil ik het recept nu ook met jullie delen. Ik kocht kant-en-klaar pizzadeeg, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. In dit geval dacht ik gemak dient de mens.
0 Comments
Je kunt de chocolade in dit recept op diverse manieren smelten de easy peasy way (lees magnetron), au bain-marie of met behulp van een waterkoker. Ik zal alle drie de manieren toelichten.
Easy peasy way Als je geen druppels hebt hak de chocoladereep dan in kleine stukjes, zodat hij makkelijker kan smelten. Doe de stukjes in een kom die magnetronbestendig is. Blijf bij de magnetron en plaats de chocolade iedere keer voor maar maximaal 30 seconde in de magnetron, zodat je voorkomt dat de chocolade verbrandt. Haal deze er dan uit en check of de chocolade gesmolten is door erdoor te roeren. Herhaal dit proces tot de chocolade helemaal mooi gesmolten is. Au bain-marie Au bain-marie is de klassieke manier van iets laten smelten in dit geval chocolade. Breng water in een grote pan aan de kook. Je plaatst de chocolade druppels of gehakte chocolade in een kom of een pan die een maat kleiner is en hangt deze boven het kokende water. Zorg ervoor dat de onderkant van de pan/kom niet in het water hangt, maar erboven. Waterkoker Mocht je niet beschikken over een fornuis en een magnetron, maar wel over een waterkoker kun je de chocolade ook smelten. Kook dan water met de waterkoker en giet dit in een glazenkom. Hang daarin een andere kom die tegen kokend water kan met de stukjes chocolade erin. Blijf roeren, zodat alle chocolade de kans krijgt om te smelten. In dit geval moet de kom juist wel het kokend water raken, zodat de warmte van het kokende water de chocolade kan raken. Mocht het veel chocolade zijn ververs het water dan af en toe, zodat het voldoende warmte af kan geven om de chocolade te laten smelten. Hebben jullie vaste rituelen qua eten met kerst of Sinterklaas? Wij wel of ja met Sinterklaas in ieder geval. Met Sinterklaas gourmetten wij altijd bij mijn ouders thuis. Ook dit jaar afgelopen weekend hebben we namelijk Sinterklaas gevierd en lekker gegourmet. Een paar makkelijke vlees receptjes die dan altijd voorbijkomen zijn mini hamburgers, shoarma, bief, kipfilet en varkenshaas. In deze blog staan een paar van mijn favorietjes voor op de bakplaat/gourmetstel. Zelf ben ik ook gek op vis, daarom ook een lekker zalm recept erbij.
Ook eten wij naast vlees en vis op de bakplaat/gourmet ook veel groentes en aardappeltjes. Qua groenten wordt er bij ons onder andere 750 gram champignons gegeten en gemengde wok groentes. In de pannetjes van het gourmetstel kun je ook perfecte pannenkoekjes bakken. Dit is overigens het laatste recept dat omtrent Sinterklaas online komt. Vanaf zaterdag komen er dagelijks kerstrecepten online tot en met 24 december en daarna ga ik aan de slag met hapjes voor oud en nieuw. Zijn er nog kerst of oud en nieuw recepten die jullie graag terug willen zien? Deze vier gourmet recepten zijn het geworden, omdat ze ontzettend lekker zijn maar vooral ook heel gemakkelijk.
Hebben jullie kinderen waar je rekening mee houdt met koken? Wij wel we hebben een dochter Eliza-Jane van ongeveer 2,5, die komt wel vaker voorbij, en een zoon Dylan. Dylan is ondertussen alweer 9 maanden en mag en kan qua eten steeds meer met ons mee eten. Mits het zoutloos en niet te gekruid is. Als je kinderen onder het jaar zijn sta je vaak extra lang in de keuken, omdat je baby iets anders eet dan jullie eten. Althans wij maken al onze baby- en peuterhapjes zelf. Doordat Dylan ouder wordt krijgt hij steeds hetzelfde als wat wij eten, scheelt je toch weer tijd. Deze curry is dan ook kids- en zelfs babyproof. Ik kook het volgens recept, maar schep voordat de peper en zout toegevoegd wordt een beetje uit voor Dylan. Ik zal in het recept aangeven waar ik de curry voor hem eruit schep. Ook heb ik de garnalen voor hem nog even achterwegen gelaten.
Met Sinterklaas gourmetten wij altijd dat deden we al toen ik klein was. Ook dit jaar hebben we dat afgelopen weekend weer gedaan met het hele gezin. We hebben bij mijn ouders namelijk afgelopen zaterdag al Sinterklaas gevierd. We zijn ontzettend verwend met zijn alle!! Eliza-Jane begrijpt het dit jaar voor het eerst en het is geweldig hoe ze erop reageert. Hoe gelukkig ze is met haar cadeaus, alsof ze nooit iets krijgt haha. Ze heeft onder andere een houten make-up setje gekregen en dat was echt een schot in de roos! Iedereen werd opgemaakt en zelf deed ze iedere 3 minuten nieuwe lippenstift op.
Voor haar hadden we alleen nog niet per se hoeven gourmetten, zo lang aan tafel zitten hield ze nog niet vol. Daarom doen we dat thuis nog maar niet. We sloten het diner af met deze sinterklaas crumble en hij viel goed in de smaak. Zelfs bij mijn broer die normaal helemaal niet van peren houdt. Hij is overigens ontzettend makkelijk! Je hebt hem binnen 15 minuten in de oven of airfryer staan, die doet het belangrijkste werk. Vorige week vertelde ik al dat er een paar recepten met ‘verborgen’ spruitjes op het programma stonden. Dit is het tweede recept. Voor het eerst een mac and cheese recept op ToDaisy’s en dan ook nog met spruitjes. Vorige week had ik ze verpakt in een quiche en proefde je ze nog, maar nu proef je alleen maar kaas. Mac and cheese is niet iets dat wij vaak eten, omdat het voornamelijk bestaat uit kaas en er geen groenten in zitten. Daarom deze variant, want waarom zouden we er geen groenten in kunnen verstoppen en hem iets gezonder maken.
Een paar weken geleden plaatste ik ook een recept voor bechamelsaus. Dit was voor de vegetarische courgette lasagne. Hier zat beduidend minder kaas in dan in dit recept, maar de naam mac and cheese zegt het al. Dat is de reden dat in deze bechamelsaus ontzettend veel kaas zit, maar houd je niet van zoveel kaas schroom niet om het kaasgehalten te verlagen. Misschien hebben jullie het wel gemerkt, maar de afgelopen weken heb ik op vrijdag een makkelijke (comfort) maaltijd online geplaatst. Volgende week volgt de laatste in de reeks comfort food maaltijd voor dit jaar. Willen jullie deze rubriek terugzien volgend jaar?
Ja ik ben alweer inspiratie aan het op doen voor volgend jaar. Het lijkt nog zo ver weg, maar van de andere kant ook zo dichtbij als ik de kerstplanning zie. Eigenlijk heb ik te veel gerechten om in die korte tijd nog online te plaatsten, dus ik puzzel nog even door hoe ik het ga doen. Desnoods schuif ik erdoor naar volgend jaar dat zou ook nog kunnen. Hebben jullie nog verzoekjes die jullie graag op de website zien verschijnen? Laat me het weten en wie weet staat deze binnenkort op mijn to do list. De appelbol kennen we allemaal wel. Het knapperige bladerdeeg en daarin die warme sappige appel met in het midden dat gesmolten laagje suiker, heerlijk. Ik gaf daar een leuke twist aan, in plaats van deze bekende appelbollen maakte ik stoofpeerbollen. En serieus ze vielen goed in de smaak. Luke at de laatste zelfs als toetje van zijn lunch, omdat hij ze zo lekker vond.
Dus mocht je met kerst of binnenkort stoofperen willen maken als dessert. Denk dan eens aan dit recept kun je starten met stoofperen in plaats van afsluiten. Maar je kunt het ook als dessert serveren met een bolletje kaneelijs en een toefje slagroom, het water loopt me in de mond mmm. Vinden jullie ze er ook niet ontzettend lekker uit zien? Wokken vind ik ideaal voor een doordeweekse dag. Het is gezond en staat binnen 30 minuten op tafel. Mits je de kip een dag van tevoren hebt gemarineerd. Af en toe heb je van die dagen dat je echt geen tijd hebt om op dat marineren te wachten, dan start ik daarmee. Snijd ik vervolgens alle groentes, zodat de marinade tot 10 minuten de tijd krijgt om in de kip te trekken en daarna bak ik die pas aan. Kortom voor degene die geen zin heeft om een uur te wachten of het een dag ervoor te bereiden een prima oplossing dacht ik zo.
Spruitjes is voor veel kinderen (en volwassenen) geen favoriet. Daarom heb ik de afgelopen tijd een aantal recepten met spruitjes gemaakt die een twist hebben. Deze spruitjesquiche is er een van en de eerste die online staat.
Doordat je de spruitjes fijnhakt zijn ze niet herkenbaar in de quiche. De worcestersaus zorgt ervoor dat de spruitjes van smaak veranderen waardoor veel mensen ze wel lusten. Ik heb al vaker spruitjes fijngehakt voor een kerstgerecht. Toen heb ik ze opgebakken met harde spekjes en worcestersaus. Er waren toen ook gasten die geen spruitjes lusten, maar geen idee hadden dat ze die op dat moment aan het eten waren. In dit recept geldt hetzelfde, zeker de moeite waard om te proberen voor mensen die moeite hebben met spruiten. |