Aangezien we tegenwoordig bijna overal een nationale of internationale dag voor hebben is die er ook een voor de burger. Die internationale burgerdag is vandaag. Een mooie gelegenheid om de burgervrijdag op de internationale burgerdag af te sluiten met een top 5 van lekkerste burgers. Ik zetten een top 5 burgers op een rijtje die bij ons in het gezin geen burgerdag nodig hebben om gegeten te worden. Al moet ik eerlijk bekennen dat hier iedereen het liefst wekelijks burgers eet.
0 Comments
Dit recept staat al een tijdje voor jullie in de wacht. Ik heb het namelijk op de valreep van vorige zomer gemaakt, lees half september. Aangezien ik dit een zomers recept vond heb ik het klaar gezet voor vandaag.
Spaghetti vongole is een echt klassiek gerecht in het Nederlands noemen we dit schelpdier ook wel de ‘venusschelp’. Eliza-Jane mocht kiezen wat ze op haar verjaardag mocht eten. Naast frietjes zei ze eiersalade. Het recept van eiersalade heb ik al eens met jullie gedeeld, wil je dat maken klik hier voor het recept. Daarom maakte ik naast de eiersalade voor Eliza-Jane ook kipkerrie salade en 3 vissalades waarvan de recepten snel volgen.
Nu vind ik over het algemeen dat je comfort food niet koolhydraatarm moet maken, want een lekker vette hap op zijn tijd daar is ook niets mis mee. Toch deed ik het, maar stiekem is deze burger superlekker. Kortom laat je niet afschrikken door de titel koolhydraatarm, maar maak hem eens en proef eens hoe ontzettend lekker hij is.
Voor verjaardagen maak ik altijd grote pannen vlees of makkelijke maaltijden. Voor Eliza-Jane haar verjaardag maakte ik naast de satéstokjes ook deze heerlijke gehaktballetjes in roomsaus. Ik maak regelmatig gehaktballetjes in tomatensaus, maar waarom niet in roomsaus dacht ik? Zo ontstonden deze gehaktballetjes in roomsaus en ze werden goed ontvangen. Zo goed dat ik eigenlijk net iets te weinig had. Daarom hieronder een kleine tip.
Eten jullie wel eens knolselderij behalve in groentesoep? Om eerlijk te zijn wij vrij weinig. Ik doe het altijd in mijn groentesoep en maak er af en toe een puree mee, maar verder eigenlijk vrij weinig. Ik hoor regelmatig dat men niet weet wat je er eigenlijk allemaal mee kunt. Nu vergat ik de knolselderij in de groentesoep te doen waardoor ik dus een hele over had. Daarmee maakte ik deze heerlijke knolselderijsoep de aardse smaak in combinatie met het zoutige van de zalm is een goede combinatie.
Zoals ik twee weken geleden al verklapte staat deze week de dubbele cheeseburger centraal. Een leuk feitje is dat ik deze burger twee keer maakte om te fotograferen en bij beide keren vergat ik de saus. Daarom deze hele slechte foto erbij toen ik de burger half uit elkaar had laten vallen op mijn bord en hoe wij hem daadwerkelijk eten.
Zoals jullie al hebben kunnen lezen maakte ik voor Eliza-Jane haar verjaardag dit jaar kipsaté. Bij kipsaté hoort natuurlijk ook satésaus. Ik maak satésaus maar zelden, omdat Luke allergisch is voor noten. Daarom maak ik als ik het maak extra veel, zodat ik direct een paar bakjes in de vriezer kan zetten. Dus binnenkort zal er ook wel een lekker frietje saté online komen.
Voor Eliza-Jane haar verjaardag wilde we de barbecue aansteken met daarop o.a. kipsaté en hamburgers. Helaas was het weer dat weekend niet denderend, maar ik maakte toch deze ontzettend geslaagde kipsaté. We bakte ze deze keer alleen niet op de barbecue, maar ik gaarde ze in de oven. Het fijne aan deze kipsaté is dat je hem prima kunt voorgaren en op het laatste moment nog 5 à 8 minuten in een voorverwarmde oven kunt opwarmen.
Ik ben altijd blij als het aspergeseizoen weer begonnen is. Over het algemeen eten we ze in die periode wekelijks. Van traditioneel (wat ik ook nog steeds ontzettend lekker vind) tot het ontwikkelen van nieuwe aspergerecepten. Vandaag verklap ik jullie mijn recept voor de lekkerste aspergesoep die door en door naar asperges smaakt.
|