Goedenavond lezers! Vandaag was het tijd om eens lekker makkelijk te eten, namelijk een drukke dag gehad met weinig tijd om te koken. Ingrediënten (voor 2 personen): Houtoven pizzabodem van de AH (zitten er 2 in), bakje champignons, achterham en geraspte kaas. Op de bodem zit al tomatensaus en oregano, ik heb nog wat verse oregano uit de tuin toegevoegd. Beleg de bodem eerst met de achterham, deze kun je snijden. Ik heb vandaag gekozen voor de makkelijke weg en de ham in stukken gescheurd en verdeeld over de pizzabodem. Snijdt de champignons in plakjes en verspreid dit over de ham. Tot slot strooi de geraspte kaas (naar eigen smaak) over de pizza. De pizza moet nog 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden, voor mijn oven is dit zelfs als hij voorverwarmd is te weinig en ik heb ze er dus 20 minuten in gehad. Kijk dus zelf even of 10 minuten lang genoeg is. Het resultaat was wel ontzettend goed! De pizzabodems van de Albert Hein zijn een echte aanrader, ze worden heel knapperig in de oven. Het is een goed alternatief voor als je haast hebt of geen zin om zelf een pizzabodem te maken. Tip: De geraspte kaas kan ook vervangen worden door mozzarella, ook heerlijk. Natuurlijk kun je nog diverse andere producten toevoegen op de pizza, maar het was een snel gerecht vandaag.
0 Comments
Tweede paasdag hebben we bij mijn schoonouders gegeten. We hadden afgesproken dat mijn schoonouders de soep en het toetje zouden maken en mijn vriend en ik het hoofdgerecht. Het is asperges tijd dus hebben we een aspergeschotel met zalm gemaakt. Daarnaast heb ik een cake uit probeersel gemaakt, dit zag ik bij 24Kitchen. Ik ben die avond vergeten foto's te maken van de resultaten, maar gelukkig had ik enkele foto's van de voorbereidingen. De recepten van de chocoladepaascakejes en de aspergeschotel. Chocopaascakejes Ingrediënten: Cacaopoeder, 4 eieren, boter, pak cakemix (koopmans), advocaat, slagroom, suiker, witte bonen of rijst, spuitzak en een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix eerst de eieren en het boter door elkaar voeg vervolgens de cakemix toe (zoals ook op de verpakking staat) en tot slot 3 eetlepels cacaopoeder. Maak de eieren voorzichtig kapot, zodat je deze later weer kunt vullen. Doe de witte bonen in een ovenschaal en zet daar de lege eieren tussen de witte bonen. Doe het beslag in een spuitzak, met behulp van de spuitzak zijn de eierschillen gemakkelijk te vullen. Vul de eierschillen met 3/4de met het beslag. Zet het 20 minuten in de oven tot de cake gaar is. Laat de cakejes afkoelen. Van de drie waar het deeg erboven uit kwam heb ik een beetje afgebroken, omdat ik ze wilde vullen. Door de cacaopoeder was het chocoladecake. Klop de slagroom voeg hieraan een beetje suiker toe. Deze cakejes heb ik luxer gemaakt door er een beetje advocaat in te doen en om het af te maken een beetje zelf geklopte slagroom. Van het beslag dat je over hebt kun je nog een gewone cake maken. Tip: Je kunt ook zelf een cakebeslag maken. Aspergetaart Ingrediënten (voor 4 personen): 8 velletjes bladerdeeg, 1,5 kg asperges, 4 (verse) zalmmootjes, 6 eieren, een scheutje kookroom, peper, zout en een springvorm. Schil de asperges en kook ze in water met een beetje zout tot ze beetgaar zijn. Dit kun je het beste op tijd doen, zodat de asperges kunnen uitlekken. Dat doe je om ervoor te zorgen dat de taart niet te waterig wordt, uit de asperges komt namelijk nog veel vocht. Laat de oven voorverwarmen op 200 graden. Haal vervolgens het bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. In de tussentijd kan de zalm in stukken gesneden worden. Maak in de tussentijd het eimengsel, voeg de 6 eieren een scheutje kookroom en wat peper en zout en klop dit goed door elkaar. Leg de springvorm vol met de bladerdeeg vellen en doe daar de asperges en zalm in. Schenk hierover het eimengsel en zet het geheel 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven tot het gaar is. Tijdens een lunch bij mijn moeder had ze een lekker gevuld, warm pitabroodje gevuld, dit kon ik jullie niet onthouden. Ingrediënten per persoon: 2 pitabroodjes, 2 plakjes kipfilet (vleeswaren), kaas, tomaat, pesto en een tosti ijzer. Snijdt het pitabroodje helemaal open, vul het met een plakjes kaas, kipfilet, een plakje tomaat en pesto. Leg vervolgens de andere helft daar bovenop en doe het zo enkele minuten in het tosti ijzer. Hierlangs zie je het heerlijke resultaat. Tijdens eerste paasdag hebben we met mijn familie gegeten. Ieder stel zou 2 gerechtjes maken. Mijn vriend heeft Italiaanse gehaktballetjes gemaakt en ik gehaktbrood, gevuld stokbrood en ijs. Daarnaast hebben mijn ouders Italiaanse tomatensoep, een kabeljauw gerechtje en aardappeltjes gemaakt. Mijn broer heeft bruschetta en knoflook champignons gemaakt. Enkele foto's van diverse gerechten en de recepten van mijn gerechten. Klik hier voor het recept van het gehaktbrood. Gevuld stokbrood Ingrediënten: 1 grote ui, een bakje boursin, bieslookroomkaas, 1/2de zakje geraspte kaas, 1 ons achterham, 1 kant en klaar stokbrood en aluminiumfolie. Snipper de ui en snij de achterham fijn. Meng de boursin, bieslookroomkaas, de ui, de achterham en de geraspte kaas door elkaar. Snij het stokbrood om de paar centimeter in, maar niet helemaal door. Vul het stokbrood vervolgens met het mengsel, wikkel het in aluminiumfolie en doe het 30 à 40 minuten in de oven die voorverwarmd is op 200 graden. Dit recept heb ik van een goede vriendin en is een gegarandeerd succes. We zochten een activiteit om met vriendinnen weer eens gezellig bij te kletsen. Waarbij kun je beter bijkletsen dan bij een High Tea? Dus heb ik ze uitgenodigd om gezellig te komen high tea-en. Lekker eten en een goede gelegenheid om bij te kletsen.
Voor de high tea heb ik diverse dingen gemaakt, namelijk:
Hieronder vindt u foto's en enkele recepten. Vandaag een oud recept in een nieuw jasje en ook direct de receptuur verfijnd. Voordat wij kinderen kregen hadden we regelmatig op vrijdagavond bij mijn ouders ‘Keek op de Week’. Onder het genot van een hapje en drankje bespraken wij de week dan met elkaar (ouders, broer, zus en aanhang). Met twee kinderen werd dat toch wat anders. Een paar weken geleden was het weer eens en nu bij ons.
Het was restjesweek. Afgelopen tijd heb ik vaak te veel gekookt, deze 'restjes' vries ik dan in en eten we later op. En het was de hoogste tijd, want de diepvries zat helemaal vol. Wel heb ik deze week een verse Makreel pasta salade gemaakt. Ingrediënten: Gerookte Makreel, penne (pasta), sla, olijven, tomaten, komkommer, pijnboompitten, olijfolie extra vergine en tomaten pesto. Start met een pannetje water op het fornuis te zetten om de pennen in te koken. Het is belangrijk dat eerst de makreel goed schoon gemaakt wordt, probeer er zo goed mogelijk alle graat uit te halen. Zodra het water kookt kunnen de penne toegevoegd worden. In de tussentijd kunnen de pijnboompitten geroosterd worden in een pan, de tomaten, komkommer en sla gesneden en gewassen worden.
Als de penne gaar zijn voeg twee eetlepels olijfolie extra vergine toe en tomaten pesto naar smaak. Je kunt het per bord opdienen of in een grote schaal. Door alles door elkaar te mengen worden de smaken gemixt en de pesto geeft voldoende smaak als dressing. Een heerlijke maaltijd voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken. In mijn kruidenrek is alles goed aan het groeien, de plantjes zijn groot aan het worden en de zaadjes komen uit. De Melisse stond me zo lekker aan te kijken dat ik dacht wat kan ik hier allemaal mee? Op internet had ik eerder al gelezen dat het lekker is voor bij de vis, maar daar was het nog te vroeg voor. Ik heb er een kopje thee van gezet, aangezien het naar citroen ruikt en smaakt. En lekker dat het is! Een echte aanrader een vers kopje Melisse thee. Dit recept heb ik van een oud collega en zij vertelde me dat het een typisch turks gerecht is. Het is een heerlijk gerecht waarbij je een hele familie kunt uitnodigen om te eten. Nou ben ik meestal niet zo goed in koken voor 2 personen, dus komt er iemand onverwacht langs kan die gewoon aanschuiven. Ingrediënten: Kipfilet (oorspronkelijk rundvlees), uien, knoflook, tomaten, courgette, boontjes of snijbonen, paprika, aardappelen, aubergine, champignons, tomatenpuree, sambal en rijst. Turle is een gerecht waarbij je de snijvaardigheid kunt oefenen, er moet namelijk veel gesneden worden. Zelf vind ik het altijd prettig om eerst alles te snijden, zodat ik daarna gewoon alles makkelijk kan toevoegen. Als je de kip eerst snijdt kun je deze vast aanbakken in een beetje boter in een grote pan. Indien de kip aangebakken is fruit dan de uien en knoflook mee. Voeg vervolgens een eetlepel sambal en twee blikjes tomatenpuree toe, zodat deze ook even mee aan kan bakken en het ergste zuurtje er vanaf is. Vervolgens voeg je de aardappelen toe, want deze hebben lang de tijd nodig voordat ze gaar zijn. Kook ze desnoods even apart voor en voeg ze daarna toe. Laat dit even pruttelen. Daarna kunnen de boontjes, paprika, aubergine en tomaten toegevoegd worden. Voeg als laatst de courgette en champignons toe. Laat dit pruttelen tot dat alles gaar is, en de smaken goed hebben kunnen intrekken. Nu kan het gerecht ook geproefd worden en eventueel nog wat peper en zout toevoegen of wat extra sambal. Op het laatste moment kun je de rijst koken (met een beetje zout) en je hebt een volledig gerecht. De laatste week heb ik door alle drukte en het genieten van het lekkere weer niet geblogd over de heerlijke maaltijden die ik gegeten heb. Daarom vandaag een kleine inhaalslag. Zoals beloofd zou ik het recept van de asperges van mijn moeder nog online zetten, maar eerst een foto van het eten en de ingrediënten. Ingrediënten: Aardappelen, Ham, Zalm, ei, Asperges, kookroom, een beetje boter en zout. Schil de asperges en (of koop geschilde) en aardappelen. Kook de aardappelen en asperges in aparte pannen, bij beide kun je zout naar eigen keuze toevoegen. Ondertussen kun je achterham of asperge ham op een bordje leggen om erbij te serveren. Kook ook de eitjes, deze kunnen er op diverse manier bij geserveerd worden ik heb ze het liefste half. Zondag had mijn moeder ons ook nog verwent door gerookte zalm toe te voegen aan de maaltijd. Mijn moeder maakt ook altijd een heerlijk sausje voor over de asperges, dat maakt het altijd extra lekker als je het mij vraagt. Doe in een nieuw pannetje wat kookvocht van de asperges voeg wat boter toe en een beetje kookroom. Laat dit warm worden en zorg dat het gemengd is. Wanneer de asperges en aardappelen gaar zijn en het sausje klaar kun je een heerlijk bordje klaar maken. Giet over de asperges het sausje. En Smakelijk eten!
p.s. Het vocht van de asperges kun je bewaren om soep van te maken. |