Als wij op vakantie, een dagje weg of naar een pretpark gingen met mijn ouders, maakte mijn moeder altijd omelet voor ons. Wij waren gek op koude omelet op onze broodjes. Ook mijn kinderen zijn gek op omelet, dus hier wordt regelmatig een omelet gebakken.
0 Comments
Zoals jullie hebben gelezen aten wij in de week zonder vlees uitsluitend vegetarische gerechten. Ik maakte toen ook deze simpele, maar voedzame gevulde vleestomaten.
Het is ontzettend gemakkelijk babyproof te maken, zo liet ik voor Dylan de vleestomaat weg en kreeg hij gewoon de mihoen met groenten en Passata. Ook schepte ik voor hem eerst een bakje uit voordat ik de saus op smaak bracht. Maken jullie wel eens zelf pindarotsjes? Ik deed dit altijd met de chocoladeletters die ik had gekregen en er na een paar maanden nog lagen. Tegenwoordig krijg ik daar de kans niet voor, want Luke (mijn man) heeft ze op voordat ik ernaar heb kunnen kijken😉.
Ik maak graag plaattaarten, omdat je ze in no-time op tafel hebt staan. De bereidingstijd is meestal maximaal 10 minuten (mits je het (blader)deeg niet zelf maakt) en je kunt eindeloos variëren. Deze plaattaart maakte ik namelijk zowel met vlees als met vis. Bij ons werd met ruwe ham beter ontvangen dan met zalm, geeft de plaattaart toch net iets meer pit. Na het bereiden plaats je hem voor 20 à 25 minuten in de oven en in de tussentijd heb ik mijn handen weer vrij voor de kinderen, ideaal.
Wij blijven gewoon regelmatig vegetarisch eten en jullie? Het recept van deze vegetarische rode curry stond eigenlijk vorige week op de planning, maar helaas verliep de week even iets anders met een kindje met waterpokken. Gelukkig hebben ze bij ons nu beide de waterpokken gehad. Voor de vleeseters onder ons, voeg een stukje kip of wat gehakt toe is ook ontzettend lekker. Morgen komt er weer een gerecht met vlees online😉.
Dit is een cake die ik al minimaal honderd keer gebakken heb. In mijn studententijd maakte ik de appelcake regelmatig, ja zelfs daar had ik een goede oven. Dat is altijd een voorwaarden geweest van een huis ik moet een fatsoenlijke oven in mijn huis hebben, zodat ik ook kan bakken en ovenschotels kan maken. Helaas zaten deze er nooit in, dus heb ik deze zowel in mijn studententijd als in dit huis zelf aangeschaft.
Ik maakte het gerecht van gisteren en dit gerecht ook echt na elkaar, ik had namelijk nog pastadeeg over. Helaas kreeg ik het de volgende dag niet meer goed dun uitgerold en was het te dik. De tagliatelle was door de dikte niet lekker en heb ik deze weggegooid. Het zou toch niet voldoende zijn geweest, dus had ik al extra verse tagliatelle gekocht en maakte alsnog dit heerlijke recept, ook babyproof.
Eind vorige maand (letterlijk op de laatste dag van februari) maakte ik zelf ravioli. Claudia van Food from ClaudNine heeft iedere twee weken een foodiechallenge de eerste was zelf pasta maken. Nu heb ik geen pasta machine dus ging ik de uitdaging aan om met de hand pasta te maken.
Isabel Boerdam van de hippe vegetariër startte vorig jaar de eerste Nationale week zonder vlees. Deze week (11 t/m 18 maart) daagt ze Nederlanders uit om een week geen vlees te eten. Op deze manier probeert ze ons bewuster te maken van de milieuvoordelen als we met zijn alle minder vlees of vis zouden eten. Zo besparen we 130 liter water, door een week geen vlees te eten, 76 km autorijden voor het vervoer van het vlees en gemiddeld 770 gram vlees dat we minder eten. Meer daarover lees je op de officiële website van de Nationale week zonder vlees.
Naast heerlijke vegetarische maaltijd gerechten moeten we natuurlijk ook lunchen en ontbijten. Daarom vandaag een lunch recept, namelijk een vegetarische couscoussalade. Ik ben gek op couscous, vooral omdat het zo ontzettend gemakkelijk is en je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel hebt staan.
|